torsdag 27. mai 2010

Oppskrifter.


Skvallerkål vokser som ugress i hager og parker.Men kan også være en god nyttevekst.
Prøve denne suppa.

Andre navn på skvallerkål er: tyskerkål,grisekål,embetsmannskål,bygrass




Skvallerkålsuppe
ca 2 l skvallerkålblader
1 liten løk
3 ss smør
2 ss hvetemel
1 l vann
2 buljongterninger
salt,pepper,muskat
ca 1 dl fløte

Fremgangsmåte:
1.Finnhakk løken
2.Vask og grovhakk skvallerkålen
3.Smelt smøret og fres løken
4.Rør inn melet
5.Spe med vannet.Kok opp
6.Ha i skvallerkål,buljong.La koke ca.10 min
7.Kjør suppa med stavmixer
8.Smak til med salt,pepper,muskat
9.Leger suppa med fløte

Brød smaker godt. Små kjøttboller eller eggereder er også godt som suppegarnityr.

Håper det smaker!






Så bra at noen etterlyser oppskrifter Håper det er noen som kan bidra med noen også?

Brenneslesuppe -nesten gratis.

Til 4 personer:
2 liter nye, friske brennesleblader
1,5 liter vann
3 grønnsaksbuljongterninger
2 ss mel til jevning
1 ts pepper

Bruk hansker og saks når du plukker neslen.
Vask og neslen godt. Kok den i 10 min sammen med grønnsaksbuljong. Hakk den med kniv eller bruk stavmikser. Tilsett meljevningen, la den småkoke 5 min til, tilsett pepper.
Piff den opp med hardkokte egg, tomater delt i båter,rømme. Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar