mandag 17. mai 2010

Bruk av kortreist mat i fremtidig yrke?

Hva er kortreist mat for deg?Etter å ha lest denne blogg - kan du sette sammen en meny av kortreiste råvarer fra Buskerud?Og hva kan denne meny bestå av?Vi venter spent på menyforslag.
Er du på noen måte blitt inspirert til å bruke kortreiste råvarer etter å ha "vandret" gjennom bloggen vår?
Ta en titt på denne videosnutt før du setter i gang

11 kommentarer:

  1. Det finnes så mye vi kan lage av kortreist mat. Det siste gratismagasinet til Bama,nr 3 har gode tips til nydelige middagssalater.
    Sikker på at elevene kan gi oss mange gode tips med å bruke lenkene!

    SvarSlett
  2. Er ikke ringeriks-poteter kortreistmat for oss fra Hønefoss?

    SvarSlett
  3. et eksempel på kortreist mat er egg. vi har egg i området som blir fraktet til privat og bransjer.

    SvarSlett
  4. Et eksempel er Ringrikspotet, men dette gjelder kun for oss som bor i Ringerike.

    SvarSlett
  5. gjeddekake, jeg tror i hvertfall det er kortreist. og ringerikspotet. jeg mener kortreist mat kan være både fylke, kommune og hele landet. det er fra nærmiljøet, men ikke fra andre land syntes jeg.

    SvarSlett
  6. Kortreist mat er mat som ikke er blitt laget/produsert langt ifra eller fra et annet land som er langt borte. Det kan f.eks være:
    Epler,Poteter,Agurk og mye annet.

    Annet eksempel på kortreist mat er:
    Grønnsaker fra lokalet, eller som er i nærheten.

    F.eks Ringerikspoteter, de er kortreiste.

    SvarSlett
  7. kortreist mat er produkter fra lokale produsentere.
    det er mat som ikke er lagret eller som ikke blir fraktet langt.

    SvarSlett
  8. Et eksempel på kortreist mat jeg har er egg som blir solgt av forksjellige bønder i bygda

    SvarSlett
  9. Ostepai. Den er best kortreist. Fra åpen gård på nakkerud. Så sånn var det. Bare noe jeg kom på. Over og ut.

    SvarSlett
  10. I et eksempel på kortreist mat er mais. På Bjørke gård har det mais produkter eller grønnsaker og frukt. vi kan ta det og lage mat fra mais. ^_^

    SvarSlett
  11. Nå er jo Norge et ganske langt land, så noe mat fra Frankrike er jo mer kortreist mat enn mat fra Finnmark. Men jeg er veldig for å bruke norske råvarer, men norske oppskrifter er alt for kjedelig krydret og det burde endres drastisk snart!

    SvarSlett