tirsdag 18. mai 2010

Gir det livskvalitet å velge kortreist mat?




Er det noen gode grunner for å velge kortreist mat? Gjør det noe med våre holdninger, omtanke for andre og miljøet? Blir det anstrengende å tenke kortreist når vi handler mat?

20 kommentarer:

  1. vi skal begynne med jordbruk. fordi det er kort reistmat.

    SvarSlett
  2. vi kan produsere vannkarft

    SvarSlett
  3. Vi kan produsere vinnkraft

    SvarSlett
  4. Jeg tok og hentet et par poteter en gang fra naboens grønnsakshage. Også plantet vi gulrøtter i blomsterbedet, men de ble ikke spist for de var så små. Haha.

    Jada, det er så gøy atte. Kjøper på butikken jeg.

    SvarSlett
  5. Hvis man produserer mat selv som for eksempel grønnsaker, så er det kortreist mat.

    SvarSlett
  6. Det er trivelig å spise kortreist mat, for da vet man at maten enten er lagd selv, eller lagd her i Norge. Jeg vil si at det å kanskje lage mat selv, og selge det er en fin ting.

    SvarSlett
  7. Vi har laget en salat og meste parten var kort reist. når vi gikk på butikken så, så vi etter mat fra norge. jeg fant ikke mais eller sopp fra norgen men fra polen og spania. vi fikk salat og agurk og kjøtt fra norge. vi har aldri tenkt over hvor maten er fra, men har begynt å tenke litt på det. Det var litt spennene å lære litt om maten og vite hvor den er fra.

    Marthe & Stina :D <3

    SvarSlett
  8. maisen vi spiste var fra thailand, soppen var fra polen, kjøttet var fra Norge, løken var fra Norge, salaten var fra Norge.

    Kortreist mat er bra og spise, fordi det er fra Norge.
    Det er mye bedre og spise mat som du har dyrket fra hagen, fordi da vet du hvor det kommer fra og hva det inneholder.

    - Hien & Benedicte. ELSKER DERE!!!

    SvarSlett
  9. Hei..
    Vi lagde kyllingsalat, og noe var langreist fra, og andre ikke. Kyllingen kom hvertfall fra Norge, løken var fra Norge og Salaten, men ikke maisen og ikke paprikan. Men dette var et bra prsojekt, og det var egentlig litt spennende og fnne ut litt om dette, og hvor maten kommer fra! :)

    SvarSlett
  10. jeg laget brenneslesuppe. det er kortreistmat fordi man kunne bare gå ut og plukke brennesle og putte det i en kjele sammen med vann og buljong. det er 100% norsk mat!!

    SvarSlett
  11. jeg og gruppa mi lagde kyllingsalat og pitabrød. kyllingen var det eneste som kom i fra norge. salaten, maisen, papprikan og løken kom fra utlandet. jeg tenker ikke over sånne ting når jeg vanligvis er i butikken.
    hilsen Andersen =D

    SvarSlett
  12. I dag har vi lagd, pitabrød, kyllingsalat og noe som kalles aioli. Kyllingsalaten bestod av mais(fra thailand) salat(fra spania) Kylling (fra norge) rødløk (fra norge)

    - Vi lagde også en kremost med krydder.

    Det som er så fint med all den maten vi lagde, er at mesteparten av resultatet består av kortreist mat, og det mener jeg gir glede. Det redder for det første Norge, å lage / kjøpe kortreist mat, fordi det både koster og skader miljøet å frakte mat fra andre land.

    Jeg pleier ikke å tenke så mye over kortreist og langreist mat, og jeg tviler på at andre gjør det heller. Men når man lærer om det på skolen, så er det litt morsomt å tenke på


    -Marius

    SvarSlett
  13. Vi har laga en salat med kylling. Også laga vi aioli dressing og pitabrød til å ha ved siden av. Løken og kyllingen var kortreist mat. Resten av det vi hadde i salaten var ikke kortreist mat.

    Jeg laga knekkebrød, og melet og frøene er fra norge.

    SvarSlett
  14. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  15. Bakt potet med mais <3

    SvarSlett
  16. Mesteparten av salaten var kortreist. Det som ikke var fra norge var mais og sopp som var fra polen og spania. Men det vi fikk fra norge var salat, agurk og kjøtt.

    SvarSlett
  17. Jeg spurte foreldrene mine om de visste hva kortreis mat er. Og de visste ikke hva kortreist mat. Men jeg fortalte de hva det var.

    SvarSlett