torsdag 20. mai 2010

Hva kan foreldre, søsken og andre om kortreist mat? En liten hjemmelekse.

Etter å ha jobbet med kortreist mat i to dager kan dere masse om kortreist mat! Fortell hjemme om kortreist mat og hvorfor dette er viktig å ta hensyn til. Blogg om det dere får av tilbakemeldinger og ideer om å bruke kortreist mat.

9 kommentarer:

  1. Jeg fikk beskjed om at de ikke kunne noe om det og at det var umulig å få tak i alle råvarene i Norge. Som for eksempel sitrusfrukter og slikt vokser ikke i Norge..

    SvarSlett
  2. Jeg har ikke fått snakke med dem hjemme fordi jeg ikke har vært hjemme i går. men jeg har lyst til å fortelle dem om det. og hvis dem ikke vet det så skal jeg fortelle dem litt siden nå har jeg lært en del om det og da kan jeg forkale dem og kansje dem også begynner å tenke litt mer på det sånn som jeg gjør nå.

    SvarSlett
  3. hjemme hos meg tenker vi ikke så mye på om maten er kortreist. foreldrene mine kan ikke så mye om det heller. men hvis jeg forteller de litt om det så kan det hende at de bagynner å tenke på å heller spise mat som er kortreist.

    SvarSlett
  4. de hjemme synes det er veldig bra og ha kortreist mat, og da sparer vi miljøet for masse, og slipper og frakte det langveisfra.

    SvarSlett
  5. Min mor prøver som regel og kjøpe kortreist mat, fordi det er fersk som langreistfra. Også sparer vi CO2 utslipp xD

    SvarSlett
  6. Jeg spurte foreldrene mine om de visste hva kortreis mat er. Og de visste ikke hva kortreist mat. Men jeg fortalte de hva det var.

    SvarSlett
  7. jeg var ikke hjemme i går å har derfor ikke fått spurt dem noe om det. kommer nok til å høre med dem etter på om hva de hvet, om de vet hva det er, og om de tenker over det når de handler i butikken, vet de ikke hva det er vil jeg nok fortelle litt om det av det vi har lært.

    SvarSlett
  8. Har ikke tenkt så mye på det hjemme og trur ikke foreldrene mine veit så mye om det heller men hvis jeg forteller om det så kanskje de blir litt mere interessert i det. Men kanskje jeg kommer til å tenke på det når jeg selv får unger.

    SvarSlett
  9. Dette var en interessang blogg=)
    jeg er fattig student har dere noen oppskrifter på hvordan man kan lage billig, kortreist mat (gjerne vegetar)?
    jeg ser det positive med denne "filosofien" men hva skjer med de landene som vi importerer foreksempel salat og tomater fra? om eksporten derifra svekkes vil ikke det gå utover arbeidere som muligens trenger de pengene mere en hva bonden på røyse gjør?

    SvarSlett